Kā var nemocīt sirdsapziņa?

Es esmu godīgs pret savu dāmu un neizmainu viņai ar citām dāmām.Kaut arī apkārt ir tik daudz seksīgu dāmu, ka pat rodas nekaunīgas, neķītras domas.Un domās esmu riktīgs izvirtulis, bet pēc tam paliek pašam kauns par savām nekaunīgajām domām un sāk mocīt sirdsapziņa.:(Ja jau mani sirdsapziņa moka no domas vien.Kā citus kungus tā nemoka pat pēc reālām, neķītrām darbībām?Viens paziņa jau 20 blandās pie citām dāmām kaut pašam ir sieva un saka ka nekas viņu nemoka.Kā var nemocīt?Un vispār ko es tik godīgs esmu?

juicy  Jāiet uz baznīcu. Domāt grēcīgas domas arī ir grēks.

fargo  bumsik, ievēro lūdzu, es par tevi neizdarīju nekādu spriedumu, ne labu, ne sliktu. un saproti, es tiešām ticu, ka tu māki tamborēt. :)
un tie nav stereotipi, tā ir pieredze. tas ir kā ar čigānu, kas ir zaglīgs. var teikt, ka tas ir stereotips un ak vai cik ļauni ir cilvēku uzlūkot pēc piederības. tas viss ir daiļi un briesmīgi humāni līdz... līdz tu gadiem dzīvo nelielā attālumā no... kopienas, teiksim tā un esi iemācījies atstāt nepiesietu precīzi neko. saproti, dzīves realitāte izdara korekcijas, bet ar stereotipu kritizēšanu parasti savu laiku nogalina cilvēki, kuri dzīvo izdomātā pasaulē un mēģina to transplantēt no savas iztēles realu cilvēku dzīvē.

valodu var mainīt, uzvedību var... mimikrēt ir iespējams. es pat jūtu kā tu absorbē citu cilvēku teksta daļas un velāk izmanto veidojot savas tēmas. un es domāju, tu pat to īsti neredzi, bet tas ir redzams, jūtams ar "prātiem" kā tu izmanto leksiku, kuru esi vērojis citos komentāros.

un ir tāds vārds awareness. nevaru uz sitienu izdomāt labu latviesu ekvivalentu. dažiem tā īpašība piemīt vairāk, citiem mazāk. tas ir kā krogā, cits sēž, nesit ne ausi par to, kas notiek apkārt, bet cits jūt un zina kad tūdi briest un ir sagatavots razboriem, kamēr biedrs tik pjanus tostus cilā. tas ir kaut kas no dabas dots, manuprāt. mednieki un medījumi. :)

Luusila  Un kā vēl var spriest...:)
Un kā vēl cilvēka būtība spīd ārā no viņa tekstiem, jā, arī maniem.
Lai to neredzētu, nesajustu,...eh, da nu ko tur.

Jason  Tu esi tik godīgs... teiksim tā, objektīvu apstākļu spiests. :D

Gunitaa  Es vakar IZMAINĪJU frizūru. Pēc Bumhauzena leksikas un konsekvences, tagad man jāmokās sirdsapziņas pārmetumos. :))

Araabs  Vai tad mājās saldētavas nav? Ieliec lai stāv.Kad savajadzēsies atkausē un lieto.OHO sirdsapziņa ir ļoti traucējoša:((

Baklazans  pievienojos skarlete viedoklim
Grēks arī domās ir grēks!

Vai nu pieņem esošo par vienīgo labāko, vai arī izvēlies citu, kas būtu pilnība!

Ilgstoši grēkojot, un atrodot tam attaisnojumu - sirdsapziņa notrulinās!

nedaudz pārsteidza fargo komentārs
protams ka bumbastiks parodē šejienes tēlus un viņu tekstus un pats par to ierēc
kā gan var ienākt prātā ka viņš to apsorbē un mimikrē (šī vārda nozīmi es pat ar savām divām aukstākajām nezinu) pats to neapzinoties

luusila ja tev tiešām ir kungs par ko gan ir šaubas tu pat iedomāties nevari par ko runājas veči
esmu diezgan pārliecnāts ka tava kunga biedri zina gan par taviem gultas paradumiem gan arī tava kunga piedzīvojumiem citās gultās un arī par sirdsapziņu

Gunitaa  "Bet te visi tik gudri sikologi salasījušies ka var tikai pasmaidīt." (c)
Un vēl, Bumhauzena kungs, paskaidrojiet lūdzu, man, nezinītei, kas ir SIKOLOGI. ;))

adamsone  Kastrē sevi. Pēc neilga laika interesēs tikai ēšana un seriāli un būs miers mājās.

AivarsN  Daļa cilvēku dzīvo tā,kā to liek viņu sirdsapziņa un jeb kurā dzīves jomā. Bet citi,pēc ilgas cīņas,savu sirdsapziņu ir tikmēr centušies apspiest,kamēr tā vispār pārstāj darboties. Tāpēc ir divas naidīgas nometnes,kuras viena otru nesaprot.

jurks  Savaldīt iztēli ir ļoti grūti, ja tā ir vienīgais veids, kā sevi iepriecināt! Kamdēļ liegt sev šo prieku?? Vienīgais jautājums rodas- kurp mūs aizvedīs aizraušanās ar šo nodarbi, ka neizrādās strupceļš!! Bet sidsapziņa pacieš ļoti daudzas lietas! Kad pirms grēksūdzes es izmeklēju savu sirdsapziņu, tad uz visiem jautājumiem, kas atmasko manu, itkā, tīro sirdsapziņu, man nācās atzīties, ka esmu pagalam pazudis! Jaunajā Derībā ir par šo tēmu nežēlīgs ieteikums: ja tava acs ir grēcīga ta izrau to! Lūdzies, lai Viņš tev dod spēku pārkāpt šim kārdinājumam! Jo tiešām, uz ielām meitenes ir saģērbušās ļoti kārdinoši! Musulmaņiem šajā jautājumā ir vieglāk!

fargo  varbūt arī spēlē. jā, laikam spēlē. bet ir arī, kas nespēlē. ir arī tā, ka tas, ko tev saka balansē uz atklātības amens tik asi, ka tam, kas ar tevi runā tā ir pietiekami liela atdeve no sevis. daudz, kas ir teātris. jā.

ja tu vēlies saprast lietas, notikumus. kāpēc... ir tā. kā ir. sarunas ne pārāk daudz ko dod. tās vairāk ir der asināšanai. skaidrāk ievilkt ainu, kura tur jau ir pirms tam.

es atceros spilgtākos savas dzīves momentus, tas ir ejot pa ceļu, vai caur mežu un tā nāk atklasmes. sviedri tek gar deniņiem, ceļš zem kājām, acis tālumā. un pēkšņi kaut kas bija neskaidrs, tas top skaidrs. grūti vārdiem aprkastīt tieši. bet kaut kas tiešām tuvu tam kā mēs jaunībā vannasistabā attīstījām bildes. spalvas uz rokām saceļas, tirpums noiet pa seju, un... tas, kas nebija saprotams, parādījās kā ainā. un tas kļuva skaidrs. lai arī ja vajadzētu izteikt vārdos, vārdu veidotā saziņā būtu laikam nepiekama. vismaz ne uzreiz.

un tādas... tādi notikumi veido uzskatu sistēmu. no haosa rodas sistēma. tas ir tur, tas te. kā mozaīka. pasaule iegūst veidu. notikumi noris pēc likumsakarībām un cilvēku darbi veidojas no motīviem viņu apziņā, kuri tur bija, brieda, tad notika.
Dievišķā komēdija. vai traģēdija. varbūt nasta. grūti ir būt vairs par naivu bērnu. varbūt pat patiktu atgriezties tur... neredzēt cilvēku ietās stigas. neiztēloties to, kas notiek un būs. varavīksne ir visskaistākā tā kā to redz bērns. kā brīnumu. "līdz ar atziņu cilvēks iemanto skumjas." zālamans zināja ko runā...

arikot  Jurk, un ja tur apakšgalā kaut kas grēcīgs sakustas, redzot kārdinošu meiteni, tad tas arī laikam jārauj nost pēc Jaunās Derības un līdzības ar izduramo aci :D

Baklazans  arikot šejienes jākļiem tur apakšgalā jāizrauj ar visām olām citādi tos grēciniekus neapturēt

arikot  Baklažān, sāc ar sevi. Jeb tev tur nekad nekas nesakustas?

puuuka  Bump.../nokaunās/iemāci mani ar tamborēt,gribu plecu lakatu:)/taisās uz bodi pēc tamboradatām un diegiem/

aaalis  ...iedzer....., būs labi....

av2  passos pamatos , passaa saakumaa , jau....pa kreisi neviens nesaak iet bez iemesla. Var jau visiem staastiit, ka maajas viss tik aKujeno super, bet iisteniibu ta pats zina. Cilveeks melo sev, citiem, visiem...:(

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu