Vai pirms seksa būtu jāprasa ārsta izziņa?

Piekopjot gadijuma sakarus tas ir ļoti aktuāli!Pats nepiekopju.Bet radās jautajums.Pie parastā dzimumakta aizsargā prezervatīvs,kaut arī kļūmes var gadīties.Taču ir iespējams dabūt visādu zarazu arī oralā seksa laikā.Tad vai tiem piekopējiem nevajadzētu regulāri apmeklēt venerologu un pirms seksa uzrādīt izziņu?

shining  Beidzot bumbastiks uzdevis eksistenciālu jautājumu! :D
Ja ir nopietnas pastāvīgas dzimumattiecības, tad apmaiņa ar biomu (katrā indivīdā uzkrāto un mītošo sīkbūtņu un vīrusu kokteilīti) notiks agri vai vēlu. Gadījumattiecībās var censties izvairīties no apmaiņas ar ķermeņa sekrētiem un šķidrumiem, kuri parasti satur lielāko infekcijas koncentrāciju. Daļu no uzņemtā izdosies nomākt paša imūnsistēmai, daļu - pagrīdē nodzīt ārstu izrakstītās antibiotikas, bet ar daļu nāksies sadzīvot, ar apziņu vai neziņu par to, kādu apdraudējumu mūsu simpātijām mēs sevī nēsājam. Tramvajā un baseinā tomēr risks inficēties ir mazāks, jo infekcijas pavājinās atklātā vidē, vai hlorētājā ūdenī.. Modernajās saunās iegūt ādas sēnītes ir ievērojami lielāks risks, jo mitrums un temperatūra ir diezgan "ķermeniska" - arī tur jālieto "kontracepcija": vismaz gumijas čības.

bratka  Ja esi kastrēts ,tad nevajag.

makinlijs72  attīstītā civilizācijā tāda informācija potenciālajiem partneriem būtu pieejama.

Postremo  man nav gadiijuma sex. Taa teikt, pamodos guultaa....bet nezinu ar ko :(

otello18  Ja no visa baidies sasien galu mezglā. Lielākā daļa tās zarazas var izārstēt nedēļas laikā.

Līdzīgi jautājumi
Uzdot jautājumu
Iepazīšanās internetā Vēlies iepazīties vai meklē draugus? Iepazīšanās internetā - viss par iepazīšanos internetā, atsauksmes, padomi, kā arī plašākā iepazīšanās sludinājumu datu bāze. www.iepazisanas-interneta.lv
Kontakti: info@jautajums.lv | Lietošanas noteikumi
jautajums.lv sadarbojas ar iepazīšanās portālu oHo.lv.
© 2010
Lietojam sīkfailus, lai personalizētu saturu un reklāmas. Sapratu